Gardemusikken

Huseby Skoles Musikkorps er nabo til Huseby leir og har historisk hatt et nært forhold til Gardemusikken. Korpset støttes årlig av 3. Gardekompani til marsjeringstrening og utvikling av formasjonsdrill.

Korpset samarbeider med tidl. dirigent for Gardemusikken, Musikkmajor (p) Eldar Nilsen, som jevnlig engasjeres til Inspirasjonsøvelser. Korpsets Signaltropp dirigeres og øves jevnlig av dirigent for Gardens Signaltropp, Benny Solli.

 

Høydepunkter

  • I 2017 arrangerte Gardetambur sersjant Patrik Fremstad Solvang den første formasjonsdrillen til korpset. Drillen ble øvet inn i Gardeleiren gjennom flere helger og ble første gang offisielt fremført i Gardeleiren 17. mai 2017. Korpset ble samme år Norgesmester i formasjonsmarsjering og gjentok bedriften i 2018 (se link)!
  • I 2018 skrev Eldar Nilsen «Huseby Kommer!» til korpset – en signalmarsj for trompeter/kornetter, lyre og signaltrommer.
  • Hver 17. mai deltar Huseby Skoles Musikkorps med drilloppvisning i Gardeleiren sammen med 3. Gardekompani. For musikantene er det en stor opplevelse å få opptre i Huseby leir foran flere tusen publikummere (se link).
  • I 2018 komponerte og arrangerte Eldar Nilsen en egen signaturmarsj til korpset (Parade, fremad, Marsj!) som benyttes fast som innmarsj ved alle av korpsets opptredener.
  • Huseby var medarrangør og deltaker på Gardens Flomlysdrill 2019.